ABRAMOVICI: Destin UIMITOR. ORFANUL ajuns miliardar. De ce îi este FRICĂ magnatului

ABRAMOVICI: Destin UIMITOR. ORFANUL ajuns miliardar. De ce îi este FRICĂ magnatului

Like This Video 0 774
20 May 2018

Avea toate şansele să fie un sărăntoc. Cheia secretului unuia dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii o reprezintă cei doi unchi evrei care i-au transmis cultul banului. În plus, a avut noroc să aibă şi o bunică tare pricepută!Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii ar fi vândut şi acum răţuşte din plastic dacă n-ar fi avut o familie descurcăreaţă.Istoria familiei oligarhului este destul de încâlcită.

Publicaţia rusă Ekspress Gazeta notează că în toamna anului 1941, la Siktivkar (Rusia) a venit un tren cu persoanele deportate din Lituania, în urma ordinului dat de Stalin. Oamenii parcurseseră sute de kilometri în vagoane pentru vite.Dosarul AbramoviciusPrintre cei deportaţi se afla şi o femeie cu trei copii, dintre care mezinul nu avea decât patru ani. Aceasta era bunica lui Roman Abramovici.

Soţul ei fusese deportat şi el, dar cu un alt tren, pentru bărbaţi. Pe drum, vagonul în care mergea capul familiei s-a desprins de tren şi aşa s-au pierdut unii de alţii pentru totdeauna. Astfel, Tatiana Abramovici, bunica viitorului miliardar se trezea fără soţ, doar cu copiii, în frigurosul Siktivkar.”Băieţii erau bine crescuţi şi curaţi, iar Tatiana era speriată, dar nu părea o femeie care nu ştie să iasă din necaz”, avea să povestească Tamara Abakumova, una dintre cunoştinţele Tatianei.Din arhive reiese că înaintea deportării, familia oligarhului purta numele de familie în versiunea lituaniană, respectiv Abramovicius.

Astfel, în “dosarul Abramovicius” există o notă scurtă, în care anchetatorul NKVD specifica: “Nahim Abramovicius (n.r. – bunicul lui Roman) este capitalist şi exploatator”!Bunica descurcăreaţăSă revenim la preocupările bunicii în Siktivkar. Primii ani petrecuţi acolo au decurs destul de mizerabil. Aceasta până când Tatiana s-a hotărât că este timpul să facă ceva.A început să confecţioneze sutiene şi corsete la comandă, şi măiestria ei a începu să atragă cliente de soi, dintre soţiile funcţionarilor.

Tocmai aceste soţii au ajutat-o la un moment dat să se angajeze la o cantină. Acolo, Tatiana s-a gândit că n-ar fi rău să îşi hrănească copiii pe spezele statului. Cum anume? De exemplu, tăia carnea în felii subţiri şi le ascundea, unde altundeva decât în ceea ce ştia ea să confecţioneze cel mai bine, adică în sutien. Paznicii nu şi-au dat seama că lenjeria de corp a femeii a devenit ascunzătoare de alimente. Iar băieţii Tatianei au crescut sănătoşi şi profund recunoscători sutienului buclucaş.Irina, profesoară de pian, şi Arkadi Abramovici (fiul Tatianei), muncitor în construcţii, au fost încântaţi când, la 24 octombrie 1966, s-a născut Roman.

Dar, un an mai târziu, când au aflat că vor fi din nou părinţi s-a prăbuşit cerul peste ei. Cuplul era prea sărac pentru încă un copil. Locuiau la comun, într-un bloc tipic sovietic din regiunea siberiană Komi, cu camere reci şi coridoare la fel. Alegerea comună a fost avortul, însă Irina a fost operată inadecvat şi a murit, la doar 28 de ani. 18 luni mai târziu a murit şi tatăl lui Roman, după ce a căzut o macara peste el.

Leiba şi Abram l-au învăţat cum să se descurceAmândoi au fost înmormântaţi în Komi, cu mult înainte ca unicul lor fiu să iasă din obscuritate. După moartea părinţilor, micul Roman a fost adoptat de unchii săi evrei – Leiba şi Abram Nahimovici, care nu au vrut în ruptul capului să-l dea la orfelinat. În adolescenţă Roman vindea răţuşte din plastic pe străzile Moscovei, dar unchii au luat “măsuri”.L-au învăţat cum trebuie să se descurce în viaţă, deoarece “viitorul tău e foarte important pentru ramura Abramovici”.

După ce a absolvit Institutul Industrial din Uhta şi a terminat cu armata, l-au îndemnat să facă afaceri în perioada privatizării imperiului sovietic.Galina Bezumova, o prietenă de familie, pensionară, a povestit că Roman cel din amintirile ei, este cu totul altul decât Roman cel multimiliardar. “E greu de crezut că Roman de acum e Romocika de atunci. Este o poveste tragică, părinţii lui n-au trăit să vadă unde a ajuns”. Iar psihologii explică cum că tocmai acest tragism al copilăriei l-a făcut tot mai hulpav la bani. Galina obişnuia să se ducă săptămânal la mormântul părinţilor lui şi să ţină un mic discurs: “N-avea grijă Irocika, n-avea grijă Arkaşa: Romocika e bine. Este foarte bogat. Vă puteţi imagina asta”.

Care este teama lui cea mai mareNici dacă ar mai fi trăit nu şi-ar fi putut imagina. După ce s-a plictisit de răţuşte şi de alte lucruri minore, cum ar fi comercializarea anvelopelor, Romocika a ascultat sfatul unchilor. În 1992, prin “intervenţii”, a în fiinţat o companie de export-import petrol şi a făcut primii bani. Prin 1993 l-a cunoscut pe oligarhul Boris Berezovski. În 1995, acesta l-a convins pe Boris Elţin să aprobe înfiinţarea unei companii cu exclusivitate de extracţie asupra câmpurilor uriaşe de gaze din Siberia.

Elţîn a aprobat, compania s-a numit Sibneft, Berezovski a devenit acţionar principal şi l-a numit adjunct pe Roman Abramovici, “un tânăr de viitor, om de afaceri discret şi fidel”.Miliardele lui Romocika s-au născut prin 1995, iar zvonurile spun că tânărul a reuşit să-şi facă relaţii la Kremlin, fiind chiar un apropiat al Tatianei Elţîna, fiica fostului preşedinte al Rusiei. Cine ştie însă cear fi ajuns dacă în familia sa n-ar fi existat oameni descurcăreţi…Teama cea mai mare a lui Abramovici este ca nu cumva să fie asasinat şi să îi rămână copiii orfani .

De aceea conduce numai maşini blindate şi este în permanenţă flancat de gărzi de corp. Magnatul a ieşit la suprafaţă practic de nicăieri, lăsându-i pe milionarii de rând să saliveze de admiraţie.Epilog de oligarhEste guvernatorul regiunii Ciukotka din Siberia, are “doar” 16 case, dintre care cele mai importante sunt o proprietate la Moscova, nu o casă ci un castel în Germania, o vilă în Franţa, un domeniu la periferia Londrei…

Plus: 72 milioane de lire sterline în 22 de conturi, 7 maşini, avion personal, un club de fotbal şi şase companii, conform The Sun.Deţine in prezent trei dintre primele zece cele mai scumpe iahturi din lume, cu o valoare de aproape 1,5 de miliarde de dolari. A fost căsătorit cu o fostă stewardesă şi are din această căsătorie cinci copii.

Similar Videos

BREAKING NEWS. CUTREMUR PUTERNIC IN ZONA VRANCEA. (VIDEO)

0 1012 1

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite: In ziua de 19/05/2017 la ora 23:02:43(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 4.5 pe scara Richter, la adancimea de 140km. VIDEO: arhiva

VIDEO Copil de 10 ani care incaseaza taxa la o toaleta publica BATUT CU BESTIALITATE de un turist nervos

0 943 0

Un copil din Thailanda era casier la o toaletă publică pentru a avea bani de buzunar. Însă, nu s-ar fi gândit niciodată că i s-ar putea întâmpla ceva rău. Un turist beat a refuzat să plătească, iar când copilul a insistat să o

Povestea lui Pablo Escobar, cel mai mare traficant de droguri din istorie. Câştiga 420 de milioane de dolari pe săptămână

0 1370 0

Pablo Escobar a fost unul dintre cei mai cunoscuţi traficanţi de droguri din istorie, controlând la sfârşitul anilor ’80 aproape 80% din traficul mondial de cocaină. A fost responsabil pentru mai multe atacuri teroriste cu bombe, a omorât candidaţi la

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*