Ce se întâmplă cu pensiile românilor: Anunț important pentru cei care au salariu de până în 3.000 de lei!

Ce se întâmplă cu pensiile românilor: Anunț important pentru cei care au salariu de până în 3.000 de lei!

Like This Video 0 348
18 May 2018

Cei care au contribuit la pilonul 2 pot chiar să dea statul în judecată, cu șanse de câștig. Caracterul opţional al pilonului 2 va afecta pensiile românilor, au afirmat administratorii de pensii private, care trag un semnal de alarmă şi spun că procentul din contribuţie trebuie să crească pentru fiecare român în parte, nu să scadă.

În plus, există păreri ale juriştilor, care susţin că românii care vor ieşi la pensie în 2024 pot da statul în judecată cu şanse de câştig, pentru că executivul nu şi-a respectat angajamentul şi nu a virat suficienţi bani către pilonul 2. Administratorii de pensii private au mai afirmat că viitoarele pensii ale actualilor angajaţi pot fi mai mici, dacă pilonul doi va fi opţional.

Acum contribuţia la Pilonul 2 este 3,75%, deși trebuia să fie 6%. Informaţiile neoficiale spun că guvernul va schimba complet sistemul de pensii private obligatorii din iulie, scrie romaniatv.net.

O variantă era ca în a doua jumătate a anului 2018, toţi banii care ar fi mers la pilonul 2 să ajungă tot la stat. La un salariu de 3.000 de lei, asta ar însemna că toată contribuţia de 25% se duce în întregime la bugetul public de pensii. Românii ar fi avut apoi de optat, până anul viitor, dacă să renunţe de tot la acest pilon sau să contribuie cu 1, 2 sau 3% la privat.

sursa:b1.ro

Similar Videos

SATUL ÎN CARE O CASĂ COSTĂ CÂT UN SALARIU MEDIU

0 468 0

Satul în care mai trăiesc doar 7 oameni, deși pe vremuri erau 112 familii, dacă e să te iei după numărul de case este un loc rupt de lume, în care tranzacțiile imobiliare s-au făcut și încă se fac pe

O SCULPTURA DIN ROMANIA ADUCE ANUAL PESTE 200.000 DE TURISTI DIN INTREAGA LUME

0 381 0

O sculptura din Romania reuseste sa aduca anual peste 200.000 de turisti din intreaga lume, in Clisura Dunarii. Mai mult de cat atat, zona a crescut economic, s-au construit pensiuni, iar agrementul nautic pur si simplu a explodat. Cel mai ingust

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*