O SCULPTURA DIN ROMANIA ADUCE ANUAL PESTE 200.000 DE TURISTI DIN INTREAGA LUME

O SCULPTURA DIN ROMANIA ADUCE ANUAL PESTE 200.000 DE TURISTI DIN INTREAGA LUME

Like This Video 0 342
13 May 2018

O sculptura din Romania reuseste sa aduca anual peste 200.000 de turisti din intreaga lume, in Clisura Dunarii. Mai mult de cat atat, zona a crescut economic, s-au construit pensiuni, iar agrementul nautic pur si simplu a explodat.

Cel mai ingust sector al Dunarii de pe teritoriul romanesc, locul in care fluviul strapunge muntele de piatra, i-a determinat pe multi turisti sa plaseze pe primul loc intre frumusetile naturale ale tarii. Aici se afla o indrazneata scultura de piatra, cea mai mare din Europa, un monument facut de natura si de om, deopotriva.

Este vorba de sculptura ce il infatiseaza pe regele dac Decebal. Sculptura impresionanta este incadrata intr-un peisaj de vis de pe Clisura Dunarii, unde frumusetea naturii ramasa neatinsa de sute de ani ii incanta pe toti cei care trec pe acolo.

Zece ani a durat sculptura chipului lui Decebal din Clisura Dunarii, care astazi a devenit un simbol la granita Romaniei. Ridicata cu finantarea istoricului roman Iosif Constantin Dragan, statuia uimeste prin maretie si aduce zilnic  în zona mii de mii de vizitatori din toata tara si din afara ei.

Constructia a inceput in 1994 si timp de 12 ani s-a cioplit piatra cu dalta si ciocanul de o echipa de alpinisti pentru realizarea ei. Este doar in proportie de 60 la suta finalizata, pentru ca istoricul Constantin Dragan, finantatorul ei, s-a prapadit, iar scultura a ramas in aceasta forma.

Este cea mai inalta statuie din Europa, cu doar sase metri mai mica decat Statuia Libertatii din New York si cu 8 metri mai mare decat Iisus din Rio de Janeiro.

Alaturi de Statuia Libertatii, Colosul din Roodos, Budhha din Myanmar, Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro, statuia sculptata in basorelief si inalta de 55 de metri i-a determinat pe jurnalistii de la Business Insider sa o plaseze in top cinci a celor mai mari statui din lume.

Similar Videos

Avertisment pentru TOȚI ȘOFERII! Este OBLIGATORIU înainte de plecarea în minivacanța de 1 MAI

0 557 0

Avertisment pentru toți șoferii. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat joi că recomandă şoferilor să plătească taxa de pod del aFetești înainte de plecarea spre litoral, pentru a evita aglomeraţia. ”Pentru a se evita crearea unor

SATUL ÎN CARE O CASĂ COSTĂ CÂT UN SALARIU MEDIU

0 420 0

Satul în care mai trăiesc doar 7 oameni, deși pe vremuri erau 112 familii, dacă e să te iei după numărul de case este un loc rupt de lume, în care tranzacțiile imobiliare s-au făcut și încă se fac pe

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*