Ororile prin care treceau deținuții din lagărul torționarului Alexandru Visinescu: „Zilnic murea cate un om”

Ororile prin care treceau deținuții din lagărul torționarului Alexandru Visinescu: „Zilnic murea cate un om”

Cei 138 de deținuți care au fost chinuiţi în penitenciarul de la Râmnicu Sărat, în timpul torţionarului Alexandru Vişinescu, nu aveau voie să ia legătura cu rudele. Le era interzis să vorbească între ei. Erau ţinuţi câte unul într-o celulă strâmtă.

Aveau dreptul la doar 15 minute de plimbare în curte, în aer liber, dar nici atunci nu vedeau bine cerul sau copacii. Valentin Cristea, singurul supravietuitor al coloniei de munca silnica de la Ramnicu Sarat, al carui comandant a fost Visinescu, rememoreaza „frigul, izolarea si foamea”, intr-o declaratie acordata agentiei AFP, citata de The Guardian.

In varsta de 84 de ani, fostul inginer a fost condamnat in anul 1956 pentru „divulgarea de secrete de stat” catre o matusa care era membru al rezistentei anticomuniste, petrecandu-si astfel sapte ani in penitenciar. „Era impotriva regulilor sa ne apropiem de pereti, pentru ca am fi putut sa folosim codul Morse pentru a comunica intre noi”, a declarat Cristea, care locuieste in Campina. De asemenea, acesta povesteste ca prizonierilor le era interzis sa stea pe paturi, daca nu era noapte, si chiar sa se uite pe fereastra.

Vaduva unui alt detinut, generalul Ion Eremia, care a murit in anul 2003, isi aminteste tratamentul la care a fost supus sotul sau, condamnat la 14 ani de inchisoare si 25 de ani de munca silnica pentru ca a scris o satira la adresa lui Stalin.

„Intr-o zi de iarna, a fost fortat sa stea cateva ore cu picioarele goale intr-o galeata cu gheata”, povesteste Nicoleta Eremia, care spune ca sotul sau de-abia cantarea 30 de kilograme si cu greu se putea tine pe picioare cand a iesit din inchisoare.

O tortură zilnică era şi hrana. Potrivit mărturiilor deţinuţilor care au supravieţuit terorii de la Râmnicu Sărat, dimineaţa primeau terci din făină de porumb, la prânz – o fiertură de zarzavat cu câteva zgârciuri în ea iar seara – o supă uşoară fără pâine sau mămăligă. Hrana lor zilnică nu depăşea 600 de calorii.

Similar Videos

Transformarea uluitoare a lui Cristi Tabara! Prezentatorul tv a ajuns de nerecunoscut, dupa ce a reusit sa slabeasca considerabil FOTO

0 891 2

Cristi Tabara a ajuns de nerecunoscut! Celebrul prezentator tv a dat jos peste 60 de kilograme. De-a lungul timpul, Cristi Tabara a avut probleme cu greutatea! Insa acum a reusit sa slabeasca foarte mult. Desi unii sustin ca acesta s-a

Două TIR-uri, implicate într-un accident pe DN1A. Unul dintre şoferi a rămas încarcerat

0 590 0

Echipajele de salvatori ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au intervenit luni la un accident în care au fost implicate două TIR-uri. Unul dintre şoferi a rămas încarcerat, după ce cabina s-a răsturnat. Accidentul s-a petrecut luni dimineaţă pe

Pro TV, amendat cu 200.000 de lei pentru depășirea timpului de difuzare a spoturilor de publicitate

0 306 0

Consiliul Național al Audiovizualului a decis, în ședința de azi, să amendeze postul de televiziune Pro TV cu sancțiunea maximă, de 200.000 de lei, pentru depășirea timpului de difuzare a spoturilor de publicitate și teleshoping la stațiile locale. sursa: reporterntv.ro

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*