Depresia la bărbați! Cum se manifestă și care sunt primele simptome

Depresia la bărbați! Cum se manifestă și care sunt primele simptome

Depresia e una din cele mai comune boli ale secolului 21. Se instaleaza confortabil atat la femei, cat si la barbati. Unul din cel mai comune simptome, la ambele sexe, este tristetea. Insa altele sunt specifice barbatilor. Si ei se exprima si greu.

1. Starea de iritare, furia, ostilitatea. Reactioneaza la orice cu furie. Este unul din cele mai folosite moduri ale barbatilor atunci cand vor sa rezolve o problema. Cand simt ca pierd controlul si nu mai sunt stapani pe situatie, incearca sa recastige terenul folosind furia. Sunt furiosi si acasa, si la munca. Asa se explica si faptul ca se distanteaza de familie si de prieteni. Efortul de a-l readuce in sanul familiei e rasplatit cu ostilitate si iritare.

2. Bea mai mult. Incearca sa isi rezolve problemele emotionale cu alcool. Potrivit unor studii, cam 30-50 la suta din barbatii dependenti de alcool sunt si deprimati. Desi pare cea simpla metoda de a-ti ineca amarul, alcoolul o adanceste si mai rau.

3. Comportament sexual compulsiv, cheltuie foarte multi bani. Nu doar bautura poate fi in exces. Incearca sa isi rezolve problemele inclusiv prin sex (poate fi cu orice femeie), arunca banii pe orice, merge la cazinouri si joaca multe jocuri video.

4. Dureri de cap, de stomac sau de spate. Barbatii au tendinta sa isi ascunda suferinta. Sufera in liniste. Iar asta dauneaza. Asa ca se instaleaza durerile fizice.

5. Disfunctii erectile. In anumite cazuri, depresia ii va cauza disfunctii erectile. Si uite asa, depresia poate distruge si viata sexuala.

6. Insomnii. Persoanele deprimate au tendinta ori sa doarma prea mult, ori prea putin. E valabil atat pentru femei, cat si pentru barbati. Nu pot dormi, se trezesc in toiul noptii si se chinuie sa se trezeasca dmineata. Asta e un subiect pe care un barbat il abordeaza de obicei, in discutii.

7. Oboseala. Sentimentul constant de oboseala poate indica probleme psihice. Asa ca, daca deschide subiectul, fii atenta si la alte simptome.

8. Izolarea, lipsa interesului pentru orice. Persoanele deprimate nu sunt doar triste, ci le scade si respectul de sine. Asta ii determina sa se izoleze de partenera sau de prieteni si refuza orice ajutor. In plus, isi pierd interesul si pentru lucruri care altfel le placeau.

9. Ezitari, concentrare insuficienta. Barbatii care sufera de depresie au mult mai multe griji, ori sunt mult mai pesimisti ca alte persoane. In plus, nu se mai pot concentra la fel atunci cand vine vorba de sarcini usoare. Si deciziile le iau mult mai greu. Un exemplu, plata unei facturi, chiar daca are bani in cont si a facut-o de nenumarate ori.

Concluzia e ca, atunci cand intalniti aceste simtome, cautati ajutor ne indeamna medguru.ie.. De preferat, de la un specialist.

Similar Videos

Obiceiuri şi superstiţii de Sfinții Constantin și Elena. Ce nu ai voie să faci în această zi

0 647 0

La 21 mai, Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena , ca protectori ai credinţei creştine, slăviţi de creştinătate “întocmai cu Apostolii”. Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Mama sa Elena este strâns legată de taina

Oficial: Motoarele diesel nu se mai fabrică, iar mașinile diesel nu mai au voie să circule. De când intră în vigoare restricțiile în România

0 3603 2

O nouă companie a anunțat că va renunța la motoarele diesel în Europa. Astfel, Volvo Cars a declarat că următorul model de sedan, S60, pe care îl lansează nu va fi produs şi în variantă diesel ci doar în variantă

Biserica în care nu au voie femeile. Femeile care i-au trecut pragul au murit in conditii misterioase. Locul unde loveşte blestemul Sfântului Calinic

0 1098 0

Biserica în care nu au voie femeile este Manastirea Frăsinei, din comuna Muereasca, judeţul Valcea. Ridicată în urmă cu aproape două secole, Mânăstirea Frăsinei este singurul asezământ din ţară cu un regim strict, asemănător celui de pe Muntele Athos, unde

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*