BREAKING NEWS! Klaud Iohannis: ”Doamna Dăncilă nu face față poziției de premier. Solicit public demisia doamnei Dăncilă”

BREAKING NEWS! Klaud Iohannis: ”Doamna Dăncilă nu face față poziției de premier. Solicit public demisia doamnei Dăncilă”

Like This Video 0 483
27 April 2018

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi urmat să se întâlnească vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri a avut discuţii cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR, în încercarea de a media conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională. Întâlnirea a fost anunţată vineri de Administraţia Prezidenţială, însă nu se regăsea pe agenda Vioricăi Dăncilă.

”Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Acea întâlnire nu s-a mai ținut, dar asta nu are nicio importanță și nu schimbă cu nimic lucrurile pe care intenționam să le comunic românilor. Asupra acestor chestiuni m-am mai exprimat și vreau să repet două lucruri. Rolul BNR este unul foarte clar determinat și calitatea sa este independența ei față de voința politică, Guvern și alte autorități ale statului. Este foarte evident că PSD chestionează acestă independență. S-a putut vedea în declrațiile unor personaje din conducerea PSD. BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent”

”A doua chestiune: este de dorit ca politicile BNR și cele ale Guvernului să fie într-o măsură rezonabilă corelate. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, am dorit să mediez. Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru”

”În Constituție, în deciziile CCR, practica politică din România, este nevoie de o consultare instituțională între premier și președinte. Pe 29 ianuarie 2018 doamna Dăncilă depunea jurământul. Asta înseamnă nu doar că se respectă ad-literam Constituția, și că se respectă principiul colaborării loiale, în interesul României”.

”Doamna Dăncilă nu face față poziției de premier. Solicit public demisia doamnei Dăncilă”

sursa: antena3.ro

Similar Videos

VIDEO Cantaret celebru din Romania mort dupa ce un sofer de camion a adormit la volan si l-a lovit in plin

0 1146 0

Sâmbătă dimineață, trupa FUNKorporation se întorcea de la Oradea, acolo unde susținuse un concert la evenimentul Street Food Festival. Ajunși în localitatea clujeană Negreni, membrii trupei au decis să facă o pauză, au lăsat sensul de mers spre Cluj-Napoca, au

Medicul Mihai Lucan, cercetat sub control judiciar. Tribunalul a respins cererea de arestare

0 475 0

Medicul Mihai Lucan, fiul său, Valerian Lucan, și directorul administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, vor fi cecetați sub control judiciar, după ce Tribunalul București a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor

Explozie la Cluj. O bombă artizanală montată lângă o mașină a sărit în aer. Un pompier, rănit

0 1229 0

Explozie la Cluj. Un subofițer al ISU Cluj a descoperit lângă mașina sa un dispozitiv de mici dimensiuni care a sărit în aer în clipa în care l-a ridicat. Pompierul a suferit răni ușoare și a fost transportat la spital.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*