Biserica în care nu au voie femeile. Femeile care i-au trecut pragul au murit in conditii misterioase. Locul unde loveşte blestemul Sfântului Calinic

Biserica în care nu au voie femeile. Femeile care i-au trecut pragul au murit in conditii misterioase. Locul unde loveşte blestemul Sfântului Calinic

Like This Video 0 1098
19 April 2018

Biserica în care nu au voie femeile este Manastirea Frăsinei, din comuna Muereasca, judeţul Valcea. Ridicată în urmă cu aproape două secole, Mânăstirea Frăsinei este singurul asezământ din ţară cu un regim strict, asemănător celui de pe Muntele Athos, unde femeile nu au voie să se roage, iar călugării nu au dezlegare la carne.

Frăsinei este locul mistic în care şi cei mai îndrăzneţi pelerini păşesc cu sfială, căci blestemul Sfântului Calinic este considerat de credincioşi mai mult decât o poveste născocită de mintea unui mirean plictisit. Istoria Mânăstirii Frăsinei începe în anul 1710, când doi călugări au construit un schit între mijlocul pădurii din Muereasca. 150 de ani mai târziu, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului, a dat ordin să se construiască o biserică nou, impunătoare, şi câteva chilii pentru călugării ce aveau să slujească aici.

La scurt timp de la ridicarea aşezământului monahal, Sfântul Calinic a interzis intrarea femeilor în Mânăstirea Frăsinei. Astfel s-a născut legenda acestui lăcaş de cult, cunoscut pentru mulţi drept biserica în care nu au voie femei. „Acest sfânt lacaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori de acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască.

Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbăvia şi tot felul de pedepse, şi iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smereniei noastre şi să vină asupra lor fericitul bine.

Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, 17 ianuarie 1867”, scrie pe piatra de legământ a Sfântului Calinic. Pe seama acestui legământ a apărut şi o legendă care spune că episcopul Râmnicului ar fi dat avatonul după ce, în timpul unei vizite inopinate la mânăstire, i-ar fi găsit pe călugări chefuind cu femeile din sat.

De-a lungul timpului, pe seama legământului lui Calinic au apărut şi cateva legende, iar oamenii locului povestesc că mai multe femei au murit pentru că au ignorat blestemul şi au urcat la mânăstirea din deal. Localnicii susţin că printre cele care şi-au pierdut viaţa se numără şi o fată de 16 ani care, profitând de neatenţia tatălui ei, şofer pe camion, a călcat pe pământul sfânt, deşi fusese avertizată de existenţa legământului.

Pe drumul de întoarcere, camionul în care se afla fata s-a răsturnat. Oamenii povestesc că adolescenta a murit strivită de buşteni, în timp ce tatăl şi fratele ei au scăpat ca prin minune, alimentând misterul bisericii în care nu au voie femei. O altă legenda o are ca protagonistă pe o tânără frumoasă şi bogată, care ar fi intrat în mânăstire îmbrăcată în straie bărbăteşti. Fata şi-ar fi găsit sfârşitul într-o prăpastie de pe marginea drumului, în timp ce se întorcea acasă.

sursa: adevarul.ro

Similar Videos

Momentul sfasietor in care copilul de 2 ani, disparut de acasa, este gasit pe un camp de un voluntar. Salvatorul plânge şi aleargă: “Alex, stai! Eşti în siguranţă” (Video)

0 6873 5

Prefectura Judeţului Cluj a publicat pe pagina de Facebook momentul în care băieţelul de 2 ani şi 8 luni, care a dispărut aseară din Ciurila, judeţul Cluj, este găsit, în această dimineaţă, pe un câmp, de unul dintre voluntarii care-l

Cristian Boureanu condamnat la inchisoare dupa ce a lovit un politist

0 508 0

Astazi, fostul deputat Cristian Boureanu a aflat ca a fost condamnat la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de ultraj. Dosarul in care este acuzat Boureanu este cel de lovire a unui politist rutier,

Gestul emoționant al unui copil, după ce a zgâriat o mașină cu trotineta. ”I-a mulțumit cu lacrimi în ochi”

0 902 0

Vasile Popan este un tânăr din Maramureș ce s-a stabilit în Cluj-Napoca. El a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie însoțită de o relatare a unei întâmplări ce avea în prim-plan un băiețel. Potrivit lui Popan, verișorul său

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*