Povestea fascinanta de dragoste dintre doua berze din Croatia continua pentru al 17 lea an consecutiv

Povestea fascinanta de dragoste dintre doua berze din Croatia continua pentru al 17 lea an consecutiv

Like This Video 0 374
18 April 2018

Klepetan, un mascul de barză, parcurge începând din 2002 peste 14.000 de kilometri în fiecare an pentru a fi alături de perechea lui care trăieşte în Croaţia, Malena, obligată să rămână pe sol după ce a fost împuşcată într-o aripă de un vânător şi salvată apoi de un locuitor din satul Brodska Varos.

În acest an, masculul a sosit pe 29 martie, după un zbor foarte lung din Africa de Sud până în acest minuscul sat din estul Croaţiei, unde cuibăreşte Malena – scrie Agerpres, citând AFP.

Femela a fost descoperită împuşcată într-o aripă în 1993 pe marginea unui lac de Stjepan Vokic, un localnic în vârstă de 71 de ani.Îngrijitor la şcoala din Brodska Varos, Stjepan Vokic are grijă de atunci de Malena şi asistă din 2002 la întoarcerea în fiecare an a lui Klepetan, care a fost echipat cu un inel de monitorizare pentru ca specialiştii croaţi să poată să îi urmărească deplasările. Fidelitatea celor două berze le-a ajutat să devină veritabile vedete în Croaţia.

Stjepan a numărat până acum 62 de pui care au eclozat în urma împerecherii dintre Malena şi Klepetan, al cărui nume face trimitere la sunetele scoase de ciocurile berzelor. Construind un acvariu, un cuib pe măsură, la care se ajunge urcând pe o pasarelă, şi un sistem de încălzire, Stjepan Vokic a dorit să creeze “o Africă improvizată” pentru Malena.

“O duc să pescuiască, întrucât nu pot să o duc în Africa. Ne uităm împreună la televizor”, a declarat septuagenarul croat. După ce îşi va învăţa să zboare următoarea serie de pui, Klepetan va pleca din nou la sfârşitul lunii august spre zone mai calde, în apropiere de Cape Town, la o distanţă de 14.500 de kilometri. Călătoria lui durează peste o lună.

sursa: europafm.ro

Similar Videos

Depresia la bărbați! Cum se manifestă și care sunt primele simptome

0 768 0

Depresia e una din cele mai comune boli ale secolului 21. Se instaleaza confortabil atat la femei, cat si la barbati. Unul din cel mai comune simptome, la ambele sexe, este tristetea. Insa altele sunt specifice barbatilor. Si ei se

Sediul PSD din Timisoara atacat cu sticle incendiate

0 457 0

Mai multe sticle au fost incendiate, joi dimineața, pe trotuarul de vizavi de sediul PSD Timiș, iar unele au explodat chiar în fața sediului partidului aflat la guvernare. Un timișorean care trecea prin zonă a sunat la Poliția Locală, dispecera

VIDEO Masina rasturnata in Brasov. Doua tinere au fost ranite

0 579 0

Două şoferiţe au fost implicate în accidentul rutier produs în această după-amiază, pe Bulevardul Alexandru Vlahuţă, una dintre ele fiind rănită uşor, dar refuzând transportul la spital.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*