Misterul bisericii din România unde sfintii sunt cu aura neagra! E singura din lume in care sfintii tin doliu

Misterul bisericii din România unde sfintii sunt cu aura neagra! E singura din lume in care sfintii tin doliu

Like This Video 0 406
18 April 2018

La Ipotesti se afla singura biserica din lume unde sfintii tin doliu. Biserica a fost construita dupa moartea Mihai Eminescu si sfintii au aura neagra chiar in memoria poetului.

Specialistii spun ca biserica a fost construita la mai bine de cinci decenii de la moartea poetului de catre un grup de intelectuali coordonat de Camil Petrescu, la initiativa istoricului Nicolae Iorga. Este singura biserica din lume inchinata memoriei unui poet national si singurul lacas de cult al ortodoxiei, unde sfintii au aureole negre.

Pe zidaria interioara a bisericii sunt pictati sfinti tristi cu aureole negre. Toata biserica este dominata de acesti ingeri si mucenici negri.

”Sfintii poarta doliu pentru Eminescu. Asa au fost conceputi. Aici, la Ipotesti, dupa moartea poetului, pana si mucenicii si tot cosmosul intruchipat aici poarta doliu, pentru destinul tragic al lui Eminescu”, spune eminescologul Valentin Cosereanu, cercetator la Memorialul Ipotesti.

Printre sfinti, pe un perete lateral, privind la altar, se afla imaginea unui tanar imbracat si el in negru: este chiar poetul.

sursa: stirilekanald.ro

Similar Videos

VIDEO Fata batuta cu bestialitate cu pumnii si picioarele de alte doua tinere

0 575 0

  Fata batuta cu bestialitate cu pumnii si picioarele de alte doua tinere

Cum să scapi de herpes. Remedii naturiste care fac minuni peste noapte

0 292 0

La schimbarea anotimpurilor, când imunitatea este scăzută, se creează în organism mediul favorizant apariției herpesului, o afecțiune a pielii provocată de virusul Herpes simplex de tip I. Acesta este contractat de mai toată lumea, încă din primii ani ai vieții.

A devenit erou după ce a salvat un copil, care cât pe ce să cadă de la etajul patru al unui bloc: „Am acționat fără să gândesc”

0 340 0

A devenit, în câteva ore, una din cele mai cunoscute persoane din Franţa, după ce înregistrarea cu momentul în care îl salvează pe copil a avut peste două milioane de vizualizări pe internet.Preşedintele Emmanuel Macron l-a invitat luni la Palatul

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*