Misterul bisericii din România unde sfintii sunt cu aura neagra! E singura din lume in care sfintii tin doliu

Misterul bisericii din România unde sfintii sunt cu aura neagra! E singura din lume in care sfintii tin doliu

Like This Video 0 471
18 April 2018

La Ipotesti se afla singura biserica din lume unde sfintii tin doliu. Biserica a fost construita dupa moartea Mihai Eminescu si sfintii au aura neagra chiar in memoria poetului.

Specialistii spun ca biserica a fost construita la mai bine de cinci decenii de la moartea poetului de catre un grup de intelectuali coordonat de Camil Petrescu, la initiativa istoricului Nicolae Iorga. Este singura biserica din lume inchinata memoriei unui poet national si singurul lacas de cult al ortodoxiei, unde sfintii au aureole negre.

Pe zidaria interioara a bisericii sunt pictati sfinti tristi cu aureole negre. Toata biserica este dominata de acesti ingeri si mucenici negri.

”Sfintii poarta doliu pentru Eminescu. Asa au fost conceputi. Aici, la Ipotesti, dupa moartea poetului, pana si mucenicii si tot cosmosul intruchipat aici poarta doliu, pentru destinul tragic al lui Eminescu”, spune eminescologul Valentin Cosereanu, cercetator la Memorialul Ipotesti.

Printre sfinti, pe un perete lateral, privind la altar, se afla imaginea unui tanar imbracat si el in negru: este chiar poetul.

sursa: stirilekanald.ro

Similar Videos

Răspunsul Poliției la întrebarea ‘Pot să beau 3 beri fără să pățesc nimic?’

0 867 1

După scandalul în care a fost implicat fostul tenismen Ilie Năstase, care s-a urcat băut la volan și a fost reținut de polițiști, Ministerul Afacerilor Interne a publicat un răspuns la întrebarea unui șofer care a vrut să știe dacă

Imagini cu Avicii pe patul de spital. ”Îți trăiești viața într-o valiză și apoi depinzi de asta”

0 4924 1

Decesul celebrului DJ Avicii a venit la doar câteva zile după ce a fost nominalizat la premiile Billboard pentru albumul lansat în august, anul trecut. În spatele succesului dobândit pe scenă, Tim Bergling se lupta cu probleme grave de sănătate.

Ce dureri poți ameliora dacă te apeși zilnic, timp de câteva minute, în acest loc!

0 247 0

Medicina alternativă nu are efecte secundare sau riscuri. Există o tehnică derivată din acupunctură care presupune apăsarea unui punct în organism, pentru a îmbunătăți starea de sănătate. Punctul LV3, aflat între oasele metatarsiene, are o putere incredibilă de a îmbunătăți

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*