Colt de rai in Romania! Satul in care se poate ajunge numai cu scara

Colt de rai in Romania! Satul in care se poate ajunge numai cu scara

Like This Video 0 403
18 April 2018

In Banat, mai exact pe Valea Cernei, exista un loc unic in Romania in care singura cale de acces este o scara veche, de mai bine de 40 de ani, pe care se urca si se coboara. O suta de metri de trepte din lemn de salcam, lipite de peretele abrupt din calcar – la care se ajunge traversand o punte fragila -, pe care satenii le urca si le coboara cand nevoia ii impinge catre oras.

Situat in varf de munte, satul Inelet, iti da senzatia ca esti aproape de cer fiind un catun uitat de lume. Aici isi duc zilele 47 de oameni pentru care timpul are o alta dimensiune. Marea majoritate a lor sunt batrani care nu au vrut sa-si paraseasca locurile natale. Preotul si postasul sunt vazuti ca niste “turisti” de catre locuitori. “Criza financiara” sau “grijile” sunt cuvinte care nu au existat vreo data pentru locuitorii micului catun uitat de lume. Cele mai apropiate orase sunt Baile Heculane si Baia de Arama, insa aici oamenii nu pot vorbi despre impartiri administrative din simplul fapt ca ei apartin doar bunului Dumnezeu, in grija caruia i-a lasat soarta.

Inelet, face parte din comuna Cornereva, comuna ce are in componenta 40 de sate, iar marea majoritate sunt uitate de lume. Localnicii traiesc ca acum 100 de ani, ei nu au curent, iar singurul telefon se afla la scoala din sat unde astazi mai invata doar 4 copii. Oamenii se gospodaresc singuri, iar ocupatia lor de baza fiind gradinaritul. Isi coc bucata de paine, isi cultiva o rosie, un cartof si isi cresc, la doi pasi de cer, o pasare.

Ce nu le da natura isi cumpara de la oras, unde se duc doar cei in putere, care pot sa urce si sa coboare scara, cu ranita plina de provizii in spate. Turistii care ajung aici au senzatia ca sunt mai aproape de cer. Ei sunt atrasi de adrenalina scarilor vechi si de frumusetea zonei, ii gasesc mereu pe cei cativa locuitori din Inelet cu zambete pe buze, rumeniti de soare, cu hambarele pline de produse rodite cu truda si rabdare.

Ca si potenţial turistic al comunei Cornereva ar fi frumuseţea peisajelor naturale ale Munţilor Cernei, posibilitatea de a practica pescuitul pe râurile de pe raza comunei Cornereva, unde se pot pescui păstrăvul şi mreana precum şi posibilitatea de practicare a vânătorii, deoarece comuna Cornereva are o suprafaţă de 27.454 ha de pădure unde îşi găsesc adăpostul numeroase specii de animale ca: vulpea, căprioara, mistreţul, ursul etc. De asemenea se pot organiza plimbări cu căruţa trasă de cai.

 

Similar Videos

SATUL ÎN CARE O CASĂ COSTĂ CÂT UN SALARIU MEDIU

0 528 0

Satul în care mai trăiesc doar 7 oameni, deși pe vremuri erau 112 familii, dacă e să te iei după numărul de case este un loc rupt de lume, în care tranzacțiile imobiliare s-au făcut și încă se fac pe

Povestea celui mai ciudat sat din România. Ţinutul de poveste cu un singur locuitor şi un drum unic in lume

0 506 0

Satul Alun este unul dintre cele mai ciudate locuri din judeţul Hunedoara. Mai are un locuitor, în acte, o mănăstire din marmură, dar şi un drum din marmură de circa zece kilometri, unic în România. În satul Alun, din Ţinutul

Povestea EXTRAORDINARĂ a Bisericii Miresei: Ce se întâmplă cu cei care se căsătoresc acolo

0 587 0

Biserica Miresei, locul din România unde niciun cuplu care s-a căsătorit nu a divorțat. Povestea locului este una extraordinară. Pe dealul Flămânda de la marginea oraşului Câmpulung străjuieşte o biserică ce poate fi văzută din toate zările. Deşi istoria ei

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

Your data will be safe!

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.
Required fields are marked*